Kongsi Info & Pengalaman, Jual yang Baru dan Terpakai, Servis Pembelian
(Servis Shopping Online & Beli Barangan dari Luar Negara)
Diuruskan oleh: Original Elmy Trading (No. Pendaftaran Perniagaan: 002186458-H)

Thursday, April 23, 2015

Nudie Jeans Alfred Wallet... Selepas Dua Tahun Lebih..

Dua tahun lepas, aku ada angkat sebuah Nudie Jeans Alfred Wallet colour natural tan. Yup, itu juga merupakan first time aku belanja besar untuk sebuah dompet kulit. Macam manapun, harganya still tak boleh nak lawan wallet Redmoon yang pernah diorder customer aku. Bagi yang tak aware, wallet Redmoon kebiasaannya memang lagi mahal berbanding wallet Nudie ni. 

Ciri-ciri Nudie Jeans Alfred Wallet:
 
- Diperbuat daripada kulit saddle.
- Made in Portugal
- Simple design, yang penting ada jahitan trademark Nudie  embo / swong tu
- Ada chain & leather strap, button snap.
- Didatangkan dalam kotak yang dibungkus dengan uncang kain jeans.
 
Bawah ni gambar yang aku snap masa wallet tu baru sampai.
 

 
Gambar-gambar seterusnya merupakan keadaan wallet tu selepas dua tahun lebih dipakai. Aku pakai setiap hari ke? Tak juga, sebab ada masanya wallet ni just terperap beberapa minggu atau beberapa bulan especially bila aku kerja kat site. Tak ada special treatment pun, just pakai macam wallet biasa. Keseluruhnya aku puas hati cuma ada masanya terasa gedabak sikit especially kalau aku pakai seluar slack / seluar opis. Kalau pakai jeans, memang agak cun sebab dompet ni memang duduk ngam-ngam dalam poket belakang. Chain semua aku tak pakai sebab terasa leceh.


 
 





Ok, Alfred wallet ni dah tak dikeluarkan lagi. Generasi wallet Nudie selepas Alfred dipanggil Alfons (agak menarik jugak - pun dah tak dikeluarkan) dan kalau tak salah lepas tu dipanggil Fillesson (pada aku kurang menarik disebabkan bukan colour natural tan).
 

Filleson Wallet
Oklah,  kalau berminat nak beli aksesori Nudie yang lain, bolehlah try roger-roger Tuan Tanah sebab dia buat Servis Shopping Online. Sekian... 

FB fan pages (Like!!!) : 5kosong1 
Email: info.5kosong1[at]yahoo.com
WhatsApp: O12-7944748 

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...