Kongsi Info & Pengalaman, Jual yang Baru dan Terpakai, Servis Pembelian
(Servis Shopping Online & Beli Barangan dari Luar Negara)
Diuruskan oleh: Original Elmy Trading (No. Pendaftaran Perniagaan: 002186458-H)

Perkhidmatan Servis Shopping Online & Beli Barangan dari Luar Negara (Levi's, Pre-Order Jeans Brand Lain, Pakaian & Aksesori Pakaian)

Update: 15 Mei 2014


                    Selamat datang ke blog 5kosong1!

Blog ini diuruskan oleh Original Elmy Trading yang berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dengan No. Pendaftaran Perniagaan: 002186458-H. Ya, ayat dimulakan dengan memberikan keyakinan yang sesungguhnya korang berada di blog yang betul!

Ok lah, salah satu sebab yang buat ramai orang tak nak membeli-belah secara online terutamanya daripada website antarabangsa / luar negara ialah kerana adanya keraguan atau rasa kurang percaya dengan cara perkhidmatan pemindahan wang dilakukan.  Memang logik pun ada perasaan macam tu. Sebabnya? Kita kadang-kadang tak tau pun samada maklumat kad kredit kita tu akan selamat atau silap hari bulan akan ada seseorang di seberang dunia sana yang akan ambil kesempatan dengan maklumat kita tu. Nanti tak pasal-pasal kena scam macam yang pemilik blog 5kosong1 ni pernah terkena suatu masa dahulu. Sebab lain? Kalau kad kredit atau akaun Paypal pun tak ada, memang agak sukarlah nak membeli-belah secara online daripada website-website shopping luar negara yang jumlahnya tak terkira tu. Hehehe…

Tapi macam mana kalau kita boleh buat belian online tu dengan cara  cash deposit atau online banking (CIMB Clicks & Maybank2U) dengan sesama orang Malaysia yang kita boleh tahu namanya dan ada nombor telefon yang boleh dihubungi? Mesti rasa keraguan tu dapatlah dikurangkan sikit kan? Hehehe…

Secara ringkasnya, Original Elmy Trading / 5kosong1 menyediakan perkhidmatan servis shopping online atau pembelian barangan dari luar negara terutamanya yang berkaitan pakaian dan aksesori pakaian (pada asalnya dulu hanya barangan Levi's sahaja). Tetapi, ada juga barangan lain yang pernah ditempah dan dibeli 5kosong1 antaranya beg, kasut, buku, cermin mata dan alatan elektronik (untuk barangan lain, sila hubungi 5kosong1 untuk maklumat lanjut). Buat masa ini, 5kosong1 agak mengutamakan website yang berpangkalan di USA (disebabkan urusan shipping). Namun, ini tak bermakna servis pembelian daripada website yang berpangkalan di UK, Euro atau Jepun tidak boleh dilakukan cuma anda perlulah hubungi 5kosong1 untuk kepastian kerana ada sesetengah website tu memang beroperasi sama sahaja seperti website yang berpangkalan di USA. 

Bagaimana caranya? Korang boleh berikan nama barangan atau link website yang dikehendaki ke salah satu contact berikut: 

PM / Message Facebook pages: Facebook 5kosong1 @ Lima Kosong Satu
Facebook fan pages (Like!!!) : 5kosong1 

Email: info.5kosong1[at]yahoo.com
SMS / WhatsApp: O12-7944748 

5kosong1 akan beri kepastian dahulu sama ada pembelian boleh dilakukan daripada website yang diberikan. Selepas itu barulah 5kosong1 akan berikan quotation / sebut harga untuk keseluruhan total harga yang merangkumi kos barangan + kos shipping dari luar negara ke Malaysia + sales tax / duti (jika dikenakan) + kos shipping Pos Laju + upah. 

Pembelian / order hanya akan dibuat setelah harga dipersetujui dan setelah bayaran deposit sekurang-kurangnya 50% dibayar kepada 5kosong1. Bayaran selebihnya perlu dibuat setelah barangan sampai di Malaysia. Apabila semua bayaran diselesaikan, barulah barangan akan dihantar menggunakan Pos Laju.
    
P/S: 5kosong1 adalah pengguna aktif eBay yang selalu sahaja buat pembelian atau bid di website tersebut ~ salah satu website yang anda boleh consider!
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Servis Pembelian Barangan Levi's

5kosong1 pada asalnya bermula dengan perkhidmatan servis pembelian barangan Levi's. Artikel di bawah masih mengekalkan ayat-ayat asal. Ya, saya masih menerima pre-order untuk jeans Levi's kerana itulah asal mulanya perkhidmatan saya yang kini berkembang kepada brand dan barangan lain

OK, marilah aku berterus-terang… Hehehe… Aku buat bisnes part time jual seluar jeans Levi’s ni. Tapi belum mampu lagi nak keluar modal banyak-banyak (sekurang-kurangnya buat masa ni) dan simpan stok banyak-banyak yang belum tentu lagi ada orang berminat untuk beli. Jadi apa yang aku boleh buat ialah sediakan perkhidmatan untuk mem’beli’kan dulu Levi’s dari USA atau Negara lain (untuk brand lain, sila baca update posting ni kat bawah) dan kemudian aku pos terus ke rumah korang lepas aku dapat bayaran full. Diringkaskan cerita, aku akan buat macam ni:


  1. Korang contact aku dan beritahu nak seluar jeans Levi’s jenis yang macam mana (style: 501 / 501XX / 512 / 514 / 505 / 550 / 560 / 559 / etc, saiz (W x L) dan warna) > Boleh Rujuk. Kalau nak supply link website berkenaan jenis jeans Levi's yang korang nak tu lagi baik.
  2. Aku akan carikan dari mana-mana penjual online yang kebanyakannnya dari USA. Kalau available, aku akan beritahu berapa harga akhir yang aku akan cas termasuk kos penghantaran ke rumah / tempat kerja korang. (Harga akhir ni kiranya aku dah kira upah + untung aku sekali la… Hehehe)
  3. Korang bayar deposit separuh dari harga akhir (harga jeans + kos penghantaran). Caranya? Korang transfer duit atau buat cash deposit dalam akaun bank aku. Lepas confirm duit dah masuk dalam akaun, aku akan belikan terus secara online.
  4. Lepas tu kena tunggu untuk shipment Levi’s tu sampai Malaysia (mungkin dalam 10-20 hari). Dah sampai Malaysia, aku akan beritahu dan kalau korang nak, aku boleh hantar gambar melalui email dekat korang sebagai bukti. Lepas tu, korang bayar baki sepenuhnya, dan aku akan poskan guna Pos Laju ke mana-mana alamat yang korang nak jeans Levi’s tu sampai. Untuk makluman, kos untuk pos dalam Malaysia ni aku dah ambil kira masa mula-mula aku beritahu harga akhir yang korang kena bayar.
  5. Kalau korang cancel order masa jeans tu aku dah beli online, so deposit tu kira halal jelah erh. Hehehe… Bukan apa, susah sikit la nak pulangkan deposit tu sebab akhirnya, aku yang terpaksa tanggung semua.
  6. Tapi kalau deposit dah bayar, tapi jeans still tak sampai Malaysia lepas 60 hari dari tarikh aku beli secara online, aku akan full refund deposit korang. Ikut pengalaman aku, tak pernah lagi sampai 60 hari tu melainkan hilang di tengah jalan. Ni cuma aku tambah safety factor la. Hehehe...
Apa kelebihannya gunakan perkhidmatan aku ni? Ada macam-macam la antaranya:
  1. Tak perlu ada kad kredit atau akaun Paypal untuk berurusan dengan aku. Cukuplah dengan buat bank transfer atau cash deposit.
  2. Korang tak perlu susah-susah berurusan terus dengan penjual online dari luar negara.
  3. Maklumat peribadi korang contohnya info kad kredit tak akan didedahkan sewenang-wenangnya dekat orang yang korang sendiri tak kenal (ini sesiapa yang ada kad kredit la). Risiko pendedahan maklumat cuma ditanggung aku selaku orang yang berurusan dengan penjual online tu. So kalau kena scam, akulah yang menanggungnya bukan korang.
  4. Korang boleh pilih style, saiz [W, lebar pinggang (waist) & L, panjang seluar (inseam)] dan warna yang korang nak. Kenapa benda ni penting? Sebab aku selalu jugak usha-usha blog orang lain, Mudah.com dan macam-macam laman web yang buat jualan online Levi’s kat Malaysia ni. Masalahnya? Saiz yang kita nak tu kadang-kadang tak ada. Kalau saiz ada, warna pulak tak berkenan. Kan leceh tu. Lagi satu, disebabkan boleh pilih panjang seluar, korang tak perlu pun alter panjang jeans (kebiasaannya kena alter kalau beli kat butik Malaysia sebab panjang sangat).Untuk sesiapa yang sangat tinggi atau ada pinggang yang besar, jangan risau sebab saiz yang available biasanya agak menakjubkan. Untuk model tertentu, saiz pinggang ada yang sampai W54 dan panjang inseam sampai L38. Beritahu je apa yang korang nak dulu dan aku akan carikan. Available atau tak, aku akan maklumkan kemudian.
  5. Dijamin korang akan dapat seluar Levi’s yang original / authentic dengan harga lebih murah berbanding harga butik Levi’s. Contohnya: kalau kat butik Levi’s pun harganya dah RM300, tak mungkin la korang akan dapat harga RM150 bila gunakan perkhidmatan aku. Tapi mungkin la boleh dapat harga dalam RM280 atau RM270. Ini semua boleh dirunding… Hehehe…  Kalau nak Levi’s yang murah gila atau tak ori, kat sini bukan tempatnya beb!
Kalau ada kelebihan, mesti ada kekurangan. Jadi, apa kekurangannya?
  1. Nama pun beli online, so korang tak boleh test pakai, nak rasa kain macam mana, belek-belek atau pegang-pegang jeans tu kecuali bila dah sampai rumah korang. Untuk makluman, aku tak ada kedai yang korang boleh datang untuk melawat, sebab ini adalah business part time dari rumah.
  2. Buat masa ni, aku tak offer COD / pickup servis / jumpa untuk ambik barang, sebab aku sendiri ada kerja tetap lain. Minta maaf banyak-banyak la ye.
  3. Setiap jualan atau perkhidmatan adalah muktamad. Aku tak boleh nak refund duit korang kalau alasannya adalah jeans tak muat nak pakai, tak berkenan dengan warna, kain tak best la atau apa-apa alasan selain dari kesilapan aku. Contoh belian yang korang boleh refund ialah korang order saiz W33 L30, tup-tup bila sampai rumah, saiz jadik W30 L33, atau tempah warna hitam tapi bila dapat jadi warna biru. Kenapa aku ada polisi macam nI? Ini semua disebabkan aku tak simpan stok yang aku boleh tukar on the spot.
  4. Korang hanya akan dapat Levi’ korang setelah 20 atau 30 hari dari tarikh pembelian (dari USA / negara luar --> Malaysia --> alamat korang) . Memang agak lambat la. Tapi kalau nasib baik, boleh dapat lebih cepat dari tu.
Apa yang perlu korang tahu?
  1. Aku cuma berminat dengan Levi’s yang original / authentic. So, Levi’s ciplak atau yang seangkatannya dengannya, tak mungkin aku akan tawarkan perkhidmatan ni. Dengan kata lain, aku tak akan tipu customer aku dengan produk yang ciplak atau palsu. Pada aku, biar bundle atau terpakai, janji original.
  2. Tak semestinya Levi’s yang korang nak aku belikan tu kena yang baru & bau kedai sahaja. Atas permintaan, boleh jugak aku carikan yang dah 'used' tapi still cantik dan boleh dipakai. Iyelah, tak semua saiz ada kat kedai bundle yang berdekatan korang kan. So inilah peluangnye. Cuma susah sikit la nak dapat harga murah macam dari kedai bundle. Sebabnya mudah je, beli kat kedai bundle tak ada kos posting dari luar negara.
  3. Harga jeans Levi’s 501 atau model-model lain adalah berbeza mengikut saiz dan warna pilhan. Sebab tu aku tak boleh nak bagi harga sebenar yang aku akan cas selagi aku tak tahu jenis apa yang korang nak aku tolong carikan. Tapi, kalau korang usha Mudah.com, harga Levi’s 501 yang baru adalah dalam range RM250 - RM550 mengikut jenis. Harga Levi's 501 standard yang aku pernah tengok kat butik Levi’s pulak adalah dalam range RM275 - RM375. Ini harga anggaran je sebab ada sesetengah model yang special mampu mencecah ribuan ringgit beb!
  4. Berkaitan harga pulak, mana-mana jeans baru + kos penghantaran yang melebihi RM500, akan dikenakan sales tax / duti sebanyak 10-20% oleh Kastam Malaysia. Yang ni tuan pembeli (bukan aku) terpaksalah tanggung dan ambil kira dalam setiap urusan. Jangan risau sebab aku akan beritahu samada korang kena cukai atau tak bila guna servis ni.
  5. Maklumat-maklumat lain berkenaan jeans Levi's boleh ditemui dalam blog aku ni kalau rajin menyelam. Buat masa ni, maklumat yang ada mungkin belum berapa banyak, tapi aku akan tambah dari semasa ke semasa. Antara maklumat yang dah ada:     
Bagi siapa-siapa yang berniat nak scam aku, INGAT! aku sendiri dah kena scam sebelum ni. Lagipun tipu orang adalah dosa dan Tuhan marah beb! Dari pengalaman aku tu, memang la sangat sakit hati so aku tak akan pernah sesekali pun berniat untuk scam mana-mana pelanggan atau future customer aku. So, silalah guna servis ni dengan berlapang dada.
    "OK, dah minat nak beli Levi's guna servis ni, tapi macam mana caranya?" 

    Senang je, boleh tinggal comment kat post ni atau contact info.5kosong1[at]yahoo.com atau O12-7944748 [Isnin - Jumaat, 6.00 AM to 8.00 PM, sila SMS / WhatsApp sahaja. Waktu lain boleh SMS / WhatsApp / Call]. Bukan apa, aku kan ada kerja hakiki dari Isnin sampai Jumaat tu. Hehehe... Ok disebabkan sekarang kite dalam zaman social networking nih, boleh gak hantar message pesanan atau pertanyaan kat Facebook 5kosong1. Terima kasih...

    P/S: Kalau SMS tu tak berbalas, maknanya aku tuan tanah blog ni tak ada kat darat, so handphone pun jadi tak aktif. Kalau tak ada respond, silalah email atau hantar Facebook message.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    UPDATE!!! UPDATE!!! UPDATE!!! (November 2011)

    Baru-baru ni ada customer mula bertanya kat aku, boleh ke order jeans brand lain?

    Jawapannya ialah: Dah tentu boleh!!! Asalkan korang berikan aku info yang lebih detail dan lagi spesifik. Contohnya, kalau nak beli jeans brand 'XYZ', bagilah info pasal model @ type jeans tu sekali, bukan setakat nama brand je. Kalau ada spesifik link dari website yang tunjukkan pasal jeans tu lagi bagus sebab aku mungkin beli dari link yang korang supply tu atau aku boleh carikan alternativenya. 
    Tapi, janganlah setakat hantar message, "Bro, carikan jeans 'XYZ' size 32, nanti roger harga sekali kat saya ye". Perh, camana nak mulakan pemburuan jeans tu... Memang boleh, tapi lambatlah sebab banyak ding dong ding dong je sudahnya... Hahaha... Hantarlah message camni, "Bro, tolong bagi harga final dan buat pemburuan terhebat untuk jeans "XYZ" model abc selvage kaler merah saiz 56 satu!" Hahaha... 
    Tapi, untuk sesetengah keadaan, mungkin akan ada sedikit kesukaran sebab tak semua seller oversea sanggup untuk pos ke Malaysia.Tapi macam manapun, aku akan cuba cari possible solution sampailah memang sampai tahap yang dah tak boleh nak buat apa. Kalau terjadi macam tu, terpaksalah korang terus memendam perasaan je... Hehehe...

    So, ini juga bermakna, bukan setakat jeans je korang boleh order, tapi juga kemeja, jaket, t-shirt, seluar atau aksesori yang lainnya. Tapi just keep in mind, syarat-syaratnya dan prosesnya adalah sama macam pembelian jeans Levi's yang dah di'list'kan kat atas. 

    OK! Dah ready nak buat pelaburan untuk jeans yang buat korang tak lena tidur, makan tak kenyang, mandi tak basah tu? Silalah email ke info.5kosong1[at]yahoo.com atau sms / WhatsApp ke O12-7944748 atau boleh hantar message kat Facebook 5kosong1. 

    P/S: Kalau SMS atau WhatsApp tu tak berbalas, maknanya aku tuan tanah blog ni tak ada kat darat, so handphone pun jadi tak aktif. Kalau tak ada respond, silalah email atau hantar Facebook message.

    Terima kasih.


    130 comments:

    1. Levi's 501 Shrink to Fit 0501-0000 W40 L34 - Selangor

      ReplyDelete
    2. Levi's 501 Original 0501-0660 W34 L32 - Selangor

      ReplyDelete
    3. bro..aku tertarik la ng blog n perkhidmatan ko..salah 1 idea yg menarik..moga ko sukses bro..aku belek2 dlu,and nnt pape aku info o..aku pn minat ng levis..

      ReplyDelete
    4. Ok bro... No problem... Take your time, kalau betul nak, buat pilihan & kita deal... Hehehe...

      ReplyDelete
    5. Levi's 560 Men Comfort Fit Jeans W29 L30 - Johor

      ReplyDelete
    6. Levi's 501xx 501-0226 Black Rigid W29 L30 - Selangor

      ReplyDelete
    7. Levi's 510 Super Skinny Jeans (Colour Jet) W32 L30 - Selangor

      ReplyDelete
    8. Levi's 501 Original 0501-0134 W29 L30 - Johor

      ReplyDelete
    9. Levi's 501 Shrink to Fit 0501-0000 W40 L33 - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    10. Levi's 501 Shrink to Fit 0501-0226 Black Rigid W35 L34 - Negeri Sembilan

      ReplyDelete
    11. Levi's 560 Comfort Ftt 0560-4891 Medium Stonewash W29 L30 - Johor

      ReplyDelete
    12. salam, aku berminat nih.. aku nak contact kau macan mana. aku pun dah dalam bisnes nih since 1992. aku juga ada collection red lines and big E, and single stitch.
      aku berminat nat beli dan inshAllah nak jual, wholesale. min 100 pcs. inshallah.
      call me asap at 012-9566616.
      berminat 501-0000 (stf), and 501-0115 (pre washed).
      alam.

      ReplyDelete
    13. Levi's 501 Shrink to Fit 05-1-0000 W35 L34 - Terengganu

      ReplyDelete
    14. Levi's 501 Shrink to Fit W40 L32 0501-0000 - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    15. Levi's 505 W36 L32 505-4886 Dark Stonewash - Negeri Sembilan

      ReplyDelete
    16. Nudie Jeans Grim Tim Dry Orange Selvage W29 L30 - Sabah

      ReplyDelete
    17. Bro klu nk mcm mn nk oder? Ari 2 dah beli 501 kat butik tp x puas ati sbb made in china. Klu dapat made dr negara lain lg best. Harge mcm mn

      ReplyDelete
    18. Bro Aswad, ikut je step macam saya cerita kat atas tu... Lagi senang, hantar je email or SMS or FB message. Harga kite boleh cerita kemudian... Hehehe... Terima kasih...

      ReplyDelete
    19. Levi's 501 Shrink to Fit W36 L30 0501-0000 Rigid Indigo - Selangor

      ReplyDelete
    20. Levi's 501 W34 L29 0501-0134 Light Stonewash - Pahang

      ReplyDelete
    21. Levi's® Vintage Clothing 501 1966 Jeans Rigid W30 L34 - Sabah

      ReplyDelete
    22. Levi's 501 Shrink to Fit W33 L34 0501-0000 Rigid Indigo - Johor

      ReplyDelete
    23. Saucony Men's Originals Jazz Silver/Black Sneaker US 8 - Selangor

      ReplyDelete
    24. Jeans of the Old West by Michael A. Harris (2010, Hardcover) - Wilayah Persekutuan Labuan

      ReplyDelete
    25. Vintage Adidas Training Jersey Shirt Trikot Maillot '70 Made in Ireland - Sabah

      ReplyDelete
    26. Japan Blue x Momotaro 0100SP Selvage W 29 - Sabah

      ReplyDelete
    27. Fred Perry Messenger Bag in Deconstructed Styling - Selangor

      ReplyDelete
    28. Book - Levi Strauss Co. by Lynn Downey (Hardback)- Wilayah Persekutuan Labuan

      ReplyDelete
    29. Japan Blue x Momotaro 0100SP Selvage W 33 - Johor

      ReplyDelete
    30. Red Wing Boots 9016D Beckman Cigar Featherstone - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    31. Levi´s® Vintage Clothing 1944 501 Rough Rinse, Size W34 L34 - Terengganu

      ReplyDelete
    32. Levi's 501XX Shrink to Fit W33 L34 0501-0000 Rigid Indigo - Pulau Pinang

      ReplyDelete
    33. Japan Blue x Momotaro 0100SP Selvage W 33 - Terengganu

      ReplyDelete
    34. Japan Blue x Momotaro 0100SP Selvage W 34 - Terengganu

      ReplyDelete
    35. Evisu Painted Daicock Jeans Lot 0001 W 36 - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    36. Momotaro Jeans 15.7oz Size 28 - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    37. RayBan Wayfarer 2140 901/58 Polarized - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    38. Nk bertanye. Klau saya nk oder jeans 501 kat en 5kosong1 tapi ikut code no. kat website levis US punye takde masalah tak??

      ReplyDelete
    39. Boleh, hantar je code atau link website jeans tu kat email. Meh saya check dulu...

      ReplyDelete
    40. Bro, kalau nk order selain daripada Jeans bleh x ? Aku nk order baju kat sini: http://f1store.formula1.com/stores/f1/products/product_browse.aspx?category%7ccategory_root%7c13885=Fashion

      ReplyDelete
    41. Sepatutnya tak ada masalah. Harap boleh contact saya gunakan email untu maklumat lanjut. Terima kasih...

      ReplyDelete
    42. Polo by Ralph Lauren Long Sleeve Casual Dress Shirt Size M 100% Rayon - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    43. Vintage 80s RAYON TRI-BLEND CALIFORNIA RINGER T-Shirt XS Surf Beach Soft Thin - Sarawak

      ReplyDelete
    44. Vintage 80s ALASKA POLAR BEAR CLUB JERSEY T-Shirt XS ringer Skate Surf Soft Thin - Sarawak

      ReplyDelete
    45. Levi's 501® Original Fit Jeans W36 X L32 (Colour: Black) - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    46. Levi's 505® Straight Fit Jeans (Big & Tall) W44 L34 (Colour: Dark Stonewash) - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    47. Levi's Classic Slight Curve Boot Cut Jeans 8 X S (Colour: Right On Blue) - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    48. Mens Vintage 60s Rockabilly Arrow Marvella Shadow Plaid Spun Rayon Shirt Medium - Selangor

      ReplyDelete
    49. Mens Arrow Casual Short Sleeve Shirt - Selangor

      ReplyDelete
    50. The North Face Men's Cledus Flannel Shirt Size L - Selangor

      ReplyDelete
    51. Korean Women's Casual Plaid Lapel Long Sleeve T-shirt Tops Blouses - Selangor

      ReplyDelete
    52. Lauren by Ralph Lauren Black White Plaid Shirt Size S - Selangor

      ReplyDelete
    53. American Eagle Lovely Comfy Soft Plaid Lady's Button - Selangor

      ReplyDelete
    54. Momotaro Denim Shorts 3103SP 10.5oz - Kelantan

      ReplyDelete
    55. Vintage Hawaii Rainbows 1981 T-Shirt Small Orange - Sarawak

      ReplyDelete
    56. Dainese Mechanical Logo Mens T-Shirt in Red / Black (Rosso / Nero) Size M - Terengganu

      ReplyDelete
    57. Vintage 80s 3/4 Raglan Jersey Ringer T-Shirt Punk Rock Rising Dragon Sun New Sz Medium - Sarawak

      ReplyDelete
    58. Vintage Converse All Stars-Size 8-Made in U.S.A ~ Unknown Signature - Terengganu

      ReplyDelete
    59. Vintage 80s RAYON TRI-BLEND HAWAII RINGER T-Shirt XS Surf Beach Skate Soft Thin - Sabah

      ReplyDelete
    60. Japan Blue 0700SP Selvage W32 - Terengganu

      ReplyDelete
    61. Japan Blue 0700SP Selvage W30 - Sabah

      ReplyDelete
    62. Humor Nigel Skinny Jeans - Blue / 28in Reg - Pahang

      ReplyDelete
    63. ASOS Dark Wash Skinny Jeans - Blue / 28in Reg - Pahang

      ReplyDelete
    64. Levi's Monochrome 511 Slim Jeans - Black point / 28in Reg - Pahang

      ReplyDelete
    65. Nudie Jeans Hank Rey Dry Orange Selvedge 32/32 - Selangor

      ReplyDelete
    66. Levi´s® Vintage Clothing 1954 501 Rough Rinse 34/34 - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    67. Nudie Jeans Average Joe Org. Dry Brown Selvage 32/32 - Pulau Pinang

      ReplyDelete
    68. Levi´s® Vintage Clothing 1947 501 Jeans Rigid 34/34 - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    69. Japan Blue 0400SP Selvage W34 - Johor

      ReplyDelete
    70. Nudie Jeans Slim Jim Organic Dry Broken Twill 29/30 - Sarawak

      ReplyDelete
    71. Vintage 80s GATLINBURG TENNESSEE JERSEY T-Shirt XS Skate Surf Sunset Soft Thin - Sarawak

      ReplyDelete
    72. Levi's 501 Jeans - Dark Stonewash W54 L32 - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    73. Levi's 501 Jeans - Rinsed Indigo 0115 W32 L34 - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    74. Iron Heart 634S Straight Selvedge, W32 - Pahang

      ReplyDelete
    75. Men's Everlast Grey & White Crew Neck Cotton T Shirt Sport Boxing Size S - Pahang

      ReplyDelete
    76. Edwin ED-47 Straight Vintage Wash Jeans - Blue f8vw / 28in Reg - Pahang

      ReplyDelete
    77. River Island Knitted Polo Shirt - Red / XS - Sarawak

      ReplyDelete
    78. River Island Ninja Slim Fit Mid Wash Jeans - Mid wash blue / 28in Regular - Pahang

      ReplyDelete
    79. Vintage Surf Silky 70's Ocean Pacific OP Aloha Shirt Small Rayon - Terengganu

      ReplyDelete
    80. Mens Paradise Found Hawaii Pineapples Dress Shirt Large Hawaiian Rayon - Terengganu

      ReplyDelete
    81. Vintage 70s/80s Grey And Green Raglan Rayon T Shirt Size L - Terengganu

      ReplyDelete
    82. Vintage 1980's OP Ocean Pacific Aloha Surf Shirt M 80s USA Hawaii Lt Orange Flower - Terengganu

      ReplyDelete
    83. Vintage T Shirt "Ten Four Rubber Duck" Size XL White & Blue Never Worn - Terengganu

      ReplyDelete
    84. Japan Blue 0100SP Selvage W33 - Kelantan

      ReplyDelete
    85. Edwin ED-47 Rainbow Selvage Denim Unwashed 33/32 - Johor

      ReplyDelete
    86. Naked and Famous 15oz Premium Leather Belt in Natural (Natural, 34) - Pahang

      ReplyDelete
    87. Japan Blue 0700SP Selvage W29 - Negeri Sembilan

      ReplyDelete
    88. Iron Heart 634S Straight Selvedge, W32 - Pahang

      ReplyDelete
    89. Vans "Classic Logo" Men's T-Shirt, Military Green / Maroon - Small - Pahang

      ReplyDelete
    90. Corey taylor mask dari band Slipknot....mcm nie http://www.ebay.com/itm/Slipknot-Corey-Taylor-AHIG-sublime1327-Halloween-replica-mask-costume-prop-/200899512137?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ec68b4749

      ReplyDelete
      Replies
      1. Boleh gak kalau nak order yang tu. Untuk cerita lanjut, boleh roger saya guna Whatsapp / SMS / FB message. Terima kasih...

        Delete
    91. 501 Levis Levi's repair Gene goaf craft denim aprons


      Levi's
      00501-1164

      ReplyDelete
    92. Cam ner nak tahu harga seluar tu..

      ReplyDelete
      Replies
      1. Untuk maklumat lanjut, boleh roger saya guna Whatsapp / SMS / FB message. Terima kasih...

        Delete
    93. slm.... hi nk tanya... seluar jeans FLAT HEAD & CO ada stock x? saiz 29

      ReplyDelete
      Replies
      1. Harap boleh SMS / PM FB / WhatsApp / email. Terima kasih.

        Delete
    94. nie sye ad sistem utk peroleh pendapatan tanpa mengeluarkan modal klik di link inihttp://tasks4job.com/?refer=12104

      ReplyDelete
    95. Maaf tanya,, klau nk mintak tolong beli jam baby G yg replica drpd seller yg base in Filipina boleh x??

      ReplyDelete
    96. Bro, boleh tak kalau saya order dari ebay usa sbb ada jeans levis yang saya minat tu hanya ada di ebay, levis dah tak produce jeans tu lagi?

      RIZ

      deen_510@yahoo.com

      ReplyDelete
    97. Casio G-Shock G9000MS-1 Military Mudman Black Watch BNWT - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    98. Casio G-Shock GD110-1 Digital XL Memory Runners Black Watch BNWT - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    99. Levi's 569™ Loose Straight Jeans - Tumbled Ray, 40W X 32L - Perak

      ReplyDelete
    100. Levi's 569™ Loose Straight Jeans - Rugged, 40W X 32L - Perak

      ReplyDelete
    101. Barska 10x42 WP Blackhawk Binoculars - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    102. Zumba Incredible Results System - Selangor

      ReplyDelete
    103. Sidi Drako Carbon SRS Vernice MTB Shoe 41.5 White/Black/i-Ride - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    104. Honda Accord Heater AC Climate Control Radio Bezel Surround - Selangor

      ReplyDelete
    105. Levi's® Vintage Clothing 1955 501 Jeans Rigid W38 L36 - Terengganu

      ReplyDelete
    106. Sugar Cane 1947 Jeans Non-Wash W36 - Johor

      ReplyDelete
    107. Deltaplus Venitex Winter Cap For Hard Hat Safety Helmet Insulated Thermal Liner - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    108. Levi's 501 Mens Original 501-0660 Black W29 L30 - Sarawak

      ReplyDelete
    109. Allen Edmonds Fairhaven Wingtip Oxford Shoes - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    110. Florsheim Cromwell Mens Black Wide Leather Oxfords Shoes - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    111. Johnston & Murphy Aldrich II Cap Toe Mens Black Cap Toe Dress Oxford Shoes - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    112. Timberland Mt. Maddsen Hiker Mens Brown Leather Hiking Shoes - Kuala Lumpur

      ReplyDelete
    113. Ralph Lauren Classic-Fit Big Pony Polo, Heritage Royal T-Shirt - Selangor

      ReplyDelete
    114. Ralph Lauren Team USA Custom-Fit T-Shirt, Aviator Navy - Selangor

      ReplyDelete
    115. Ralph Lauren Custom-Fit St. Moritz Rugby, Polo Black T-Shirt - Selangor

      ReplyDelete
    116. Ralph Lauren Classic-Fit Battalion T-Shirt - Selangor

      ReplyDelete
    117. kebanyakan sekarang 501 banyak buatan mexico ataupun republic dominica....boleh ke dapat ori usa?

      ReplyDelete
      Replies
      1. Original Made in USA boleh cari di eBay (new old stock) atau beli sahaja Levi's Vintage Clothing / Levi's LVC (sesetengah model Made in USA).

        Delete
    118. terbaik boss!
      501 XX

      ReplyDelete
    119. berminat jugak ni boss...kat tempat saye ni ramai yang minat barang2 camni..nanti saye promosikan..

      ReplyDelete
    120. Hi. Sya nk beli stuff dkt stu website oversea. Klau sya bg link bole uruskan dan bg quota. tak? Tqvm. weshareourluv@gmail.com

      ReplyDelete
    121. Bro..nak mintak tolong sikit,boleh mintak info/site yg jual seluar jeans murah2 tak? Brand levi's,evisu,guess,denim..sy ni buat dropship jualan online...kalo direct dgn supplier senang sikit nk berurusan..kalo agen atas agen ni susah nk berurusan..mintak tolong ye bro.tq

      ReplyDelete
    122. Lupa..ni email warga_klate@hotmail.com

      ReplyDelete
    123. menarik nih. penghantaran tu guna ape ek? Kalau guna viabox murah lagi tak? yg tu berbanding lain murah wo

      ReplyDelete
    124. menarik nih. penghantaran tu guna ape ek? Kalau guna viabox murah lagi tak? yg tu berbanding lain murah wo

      ReplyDelete

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...