Kongsi Info & Pengalaman, Jual yang Baru dan Terpakai, Servis Pembelian
(Servis Shopping Online & Beli Barangan dari Luar Negara)
Diuruskan oleh: Original Elmy Trading (No. Pendaftaran Perniagaan: 002186458-H)

Thursday, May 1, 2014

Panduan Memilih Ukuran Sebenar Jeans Levi's 501 Shrink to Fit

Antara contoh soalan-soalan standard yang dah beberapa kali customer Encik 5kosong1 tanya bila diorang nak beli jeans Levi's 501 Shrink to Fit ialah: 

"Saya pakai jeans size 32", kalau nak beli Levi's 501 STF, kena beli size 34" ke? Panjangnya macam mana pulak?"

"Saya dah pakai Levi's 501 sebelum ni. Kalau beli kat butik size 32", nak kena order size yang sama ke kalau nak beli Levi's 501 STF?

"Saya berminat nak cuba pakai Levi's 501 Shrink to Fit, bro boleh tolong bagi suggestion size macam mana yang saya kena order tak?"

Seriuosly, aku rasa lemah setiap kali dapat soalan-soalan macam kat atas kalau ada mana-mana customer tanya. Sebabnya? Kalau suggestion yang aku bagi tu salah, sapa yang nak tanggung. Hehehe... Kalau jeans setakat harga bawah RM 100 ringgit, mungkin takpelah. Tapi harganya lebih dari tu, so tak syok la kan kalau bagi salah suggestion. Untuk memudahkan aku, jawapan yang biasa aku bagi ialah "Size Levi's 501 Shrink To Fit yang patut dibeli bergantung pada cara pemakaian korang, berapa kali kekerapan nak basuh jeans tu, apa eksperimen yang korang dah plan nak buat dengan jeans tu". Jawapan tak semudah just bagitau size yang perlu dibeli sebab kadar shrink boleh berubah bergantung pada cara pemakaian atau berapa kerap korang nak basuh.

Kalau plan tak nak basuh jeans tu langsung, silalah beli jeans macam size yang korang biasa pakai atau ada suggestion lain yang mengatakan beli jeans yang sizenya lebih kecil / kurang satu size berbanding yang korang pakai (disebabkan jeans boleh meregang). Length atau inseam terpulang pada korang, sama ada nak beli yang lebih panjang sikit atau beli saja panjang yang macam biasa.

Kalau plan nak basuh jeans tu selalu, silalah beli size lebih besar dan inseam lebih panjang. Berapa inch lebih? Sila tengok gambar kat bawah:


Fitting guide macam gambar kat atas boleh membantu korang pilih saiz yang sesuai untuk Levi's 501 Shrink to Fit sebab benda ni disediakan Levi's sendiri. Tapi jangan lupa, benda ni namanya pun guide (panduan) dan tak semestinya tepat 100%. Sila gunakan budi bicara sendiri semasa nak memilih saiz.

Bawah ni aku ada jumpa gambar lain yang menarik untuk ditengok. Gambar disediakan khas oleh company Levi's special untuk mereka yang plan nak angkat Levi's Vintage Clothing 501 Rigid (ala, macam Levi's 501 STF jugak la)...




Alang-alang dah jumpa page ni, sudilah apalah kiranya dapat meluangkan masa kurang dari 2 saat untuk klik "Like" dekat fan pages 5kosong1 aku tu... Klik jangan tak klik... Hehehe...

FB pages: Facebook 5kosong1 @ Lima Kosong Satu
FB fan pages (Like!!!) : 5kosong1
Email: info.5kosong1[at]yahoo.com
WhatsApp / SMS: O12-7944748  

1 comment:

  1. Are you looking for free Twitter Followers?
    Did you know that you can get these ON AUTO-PILOT AND TOTALLY FOR FREE by using Like 4 Like?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...