Kongsi Info & Pengalaman, Jual yang Baru dan Terpakai, Servis Pembelian
(Servis Shopping Online & Beli Barangan dari Luar Negara)
Diuruskan oleh: Original Elmy Trading (No. Pendaftaran Perniagaan: 002186458-H)

Saturday, March 19, 2011

Levi’s Cutting Style / Fit / Potongan

Apa beza antara Levi’s 501 dengan Levi’s 505? Apa pulak beza Levi’s 550 dengan Levi’s 560? Haaa… Meh tengok entry ni kalau nak tau lebih lanjut. Hehehe…

OK, kat bawah ni aku dah compile maklumat dari website Levi.com berkenaan jenis cutting supaya mudah untuk buat perbandingan. Tapi tak cover semua cutting la sebab masih banyak lagi cutting yang tak ada dalam website tu contohnya 502, 503, 512, etc…



Jeans Name / Style
Waist
Fit
Leg Style / Opening Size
501® Original
Sits at waist, Rise 11 1/4"
Original fit
Straight
Straight Fit 505®
Sits at waist, Rise 11 1/4"
Regular Fit
Straight, 16 3/4"
Relaxed Fit 550™
Sits at waist, Rise 11 3/8"
Loose Fit
Slightly Tapered, 16 1/2"
Comfort Fit 560™
Sits at Waist, Rise 11 1/4"
Loose Fit
Straight, 18 1/2"
Slim Straight 514™
Sits below waist, Rise 9 3/4"
Slim Fit
Straight, 17"
Boot Cut 517®
Sits at waist, Rise 11 7/8"
Slim Fit
Boot Cut, 18 1/4"
Super Skinny 510™
Sits below waist, Rise 10"
Skinny Fit
Skinny, 13 1/2"
Skinny 511™
Sits below waist, Rise 10 1/4"
Slim Fit
Straight, 17"
Relaxed Boot 527™
Low rise, Rise 10"
Relaxed fit
Boot cut, 19 1/4"
Relaxed Straight 559™
Sits low on hip, Rise 10 1/8"
Relaxed fit
Straight, 18"
Loose Straight 569®
Sits at waist, Rise 11 1/4"
Relaxed Fit
Straight, 16 3/4"
Low Square Boot 597™
Sits below waist, Rise 9 3/4"
Slim Fit
Skinny, 18 1/4"

Gambar kat bawah ni aku tunjuk jenis potongan badan dan cutting Levi’s yang sesuai dengan bentuk badan tertentu. Tapi ini panduan jelah sebab tak semestinya orang badan besar macam aku ni tak boleh pakai 501, cuma kena beli saiz yang betul ajelah. Itu pasal la aku beli Levi’s 501 Shrink to Fit untuk bereksperimen. Hahaha… 

Iklan: Tak teringin ke nak pakai Levi’s? Meh baca post ni, pastu roger-roger la aku. Hehehe…

FB pages: Facebook 5kosong1 @ Lima Kosong Satu
FB fan pages (Like!!!) : 5kosong1
Email: info.5kosong1[at]yahoo.com 
WhatsApp / SMS: O12-7944748 

2 comments:

  1. Pe beza 517® dgn 527™

    ReplyDelete
  2. Are you looking for free Google+ Circles?
    Did you know you can get them AUTOMATICALLY AND ABSOLUTELY FREE by using Add Me Fast?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...