Kongsi Info & Pengalaman, Jual yang Baru dan Terpakai, Servis Pembelian
(Servis Shopping Online & Beli Barangan dari Luar Negara)
Diuruskan oleh: Original Elmy Trading (No. Pendaftaran Perniagaan: 002186458-H)

Sunday, October 14, 2012

Blog www.5kosong1.blogspot.com Mencecah 100,000 Total Pageviews!

Aku bukanlah blogger yang mengharap pendapatan daripada iklan Nuffnang (walaupun dalam hati tu nak juga terpilih untuk dapat iklan CPUV Campaign: Cost-per-unique-visit tu. Hahaha...). Tak kesian ar Nuffnang ni, mentang-mentanglah aku tak join event diorang ataupun puji melangit + kuat kipas + bagi aircond sekali. Kalau tak boleh bagi 1 CPUV, apa salahnya bagi 5 CPUV ke... Hahaha... Cis, belum apa-apa, mukadimah dah tercerita pasal Nuffnang, siot je... Hahaha...

Macam mana pun, aku yang obsesi dengan jumlah pengunjung agak gembira bila blog 5kosong1 ni yang asalnya dibuat untuk tujuan suka-suka bercerita pasal jeans, tak pasal-pasal dah reach 100,000 Total Pageviews pada jam 8.51 AM, 14 Oktober 2012. Not bad untuk blog yang mix antara share info, bisnes, dan di'update' kadang-kadang hanya dengan satu entry je setiap bulan (bila time aku busy dengan kerja hakiki). OKlah kan pageviews banyak tu kalau diambil kira yang total entry cuma 112 (termasuk entry ni) dalam masa tak sampai 2 tahun. Kalau ada yang tertanya, first entry blog ni ialah pada 21 Februari 2011 yang bertajuk "Sebermula kisah aku dengan Levi's 501".

Total Pageviews: 99485 - 9.00 AM 13 Oktober 2012
Total Pageviews: 99,999 - 8.44 AM 14 October 2012

Total Pageviews: 100,000 - 8.51 AM 14 October 2012

Owh ye, maksud OK pada aku ialah bila dikira ratio Pageviews per entry yang dicatatkan. Kalau tak ambik kira entry ni (entry ke-112), ratio untuk setiap entry yang aku buat sebelum ni ialah 900.9 Pageviews per entry (100,000 / 111). Maknanya, setiap entry aku secara puratanya telah di'view' sebanyak 900.9 kali oleh pengunjung. Total unique visitor mestilah kurang sebab satu pengunjung mungkin cuma baca 1-2 entry je ataupun lebih bila diorang rasa menarik. Tapi tak kisahlah... Hahaha...

So, lepas ni aku akan terus update blog ni sebab aku suka bile tau ada jugak orang yang sudi melawat blog 5kosong1 ni. Kadang-kadang komen dan juga dorongan dari sesetengah pengunjung blog ni buat aku lagi berminat untuk update blog. Kalaulah Nuffnang tu bagi CPUV, mestilah lagi semangat gila-gila nak update selalu. Hahaha...

FB pages: Facebook 5kosong1 @ Lima Kosong Satu
FB fan pages (Like!!!) : 5kosong1
Email: info5kosong1[at]yahoo.com 
SMS: O12-7944748 

6 comments:

  1. Bagus memang bagus... Pagi ni (Isnin 15 Oktober 2012)saja check Total Pageviews dah kena reset jadi '0'... Remuk hatiku... Terus terasa macam nak nanyi lagu Remuk Jantungku by Geisha je... Double kekeciwaan siot... Memang damn it... Bukan aku je, blogger / blog-blog lain pun sama... Argh...

    ReplyDelete
  2. Bukan semua blog, tapi ada fews blog yang sempat aku Google... Semua cerita pasal masalah yang sama... Huhuhu...

    ReplyDelete
  3. Nasib baik la semalam ada buat "Printscreen". Bukti kekal yang tak boleh dinafikan... Frust siot...

    ReplyDelete
  4. Erh... Dah kembali pulih! Hoyeh!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...